För vi har fjällen runt hörnet

En av anledningarna till att bo här i Östersund är att det är nära till fjällen. En timme bort finns det som många planerar en hel semester kring och sen måste åka 150 mil t o r till. Så var det även för mig tidigare. Ibland kan jag känna mig lite bortskämd men då tänker jag att söderut eller österut har dom nära till havet så det går nog ändå på ett ut.

Tyvärr, får man väl säga, så har fjällturismen skjutit i höjden de senaste åren och under Corona-pandemin har den tagit nästan bisarra proportioner. Att hitta ett fjäll där man kan vistas ensam ett par dagar har blivit hart när omöjligt att hitta. Det är folk överallt, och slitaget på leder och naturen därikring är hårt, vilket börjar visar sig i allt fler förbudsområden och inskränkningar.

Som tur är har vi goda vänner som känner fjällen väl och hittar dom där platserna där man kan få lite lugn o ro. I helgen var vi till ett sådant. I lördags em, 90 minuter med bil och en timmes vandring från bilen, slog vi upp tälten och parkerade oss för ett dygn i frihet. Vi tog det lugnt, lyssnade och tittade på fåglar och fotograferade. Pratade och hade det sådär skönt avslappnat som bara kan när man inte har vardagen och stadens ljud hängande över sig.

Foto: Helena Enqvist

Eftersom vi alla fyra delar fotointresset så blev det naturligtvis en hel del fotande. Fåglar, solnedgångar, blommor och tält i motljus, för att bara nämna en del. Vädret visade sig från sin bästa sida och myggen lyste i stort sett med sin frånvaro. Inte förrän vi var på väg hem så drog det in ett mindre åskväder med lite regn.

Ett alldeles perfekt sätt att fira nationaldagen; nyttja vår allemansrätt och vistas ute i naturen.

En reaktion till “För vi har fjällen runt hörnet”

  1. When I originally left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I receive 4 emails with the exact same comment. Is there a way you are able to remove me from that service? Cheers!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *