Fotografera istället för cykla

Jag har nu varit sjukskriven i drygt 6 veckor och har ett par kvar. Armen blir bättre men det går långsamt framåt. Det börjar bli rätt trist att inte kunna cykla och hade jag inte haft några andra intressen så hade det varit ett mindre helvete skull jag tänka mig. Jag har kunnat börja cykla lite försiktigt på trainer men det är fotograferandet som har räddat upp det hela. Jag pysslar ju lite med modellbygge också men armen har inte riktigt varit med på sådana finmotoriska aktiviteter ännu.

Istället har jag hängt med Helena när hon varit till Brunflo Bike Park. Några perfekta tillfällen att öva och trimma in sig på nya grejor. För ett par veckor sedan uppdaterade jag utrustningen med ett nytt kamerahus och ett par objektiv då de jag hade började bli ålderstigna och inte riktigt håller den standard jag vill ha längre.

Det tar lite tid att vänja sig vid nya prylar, inställningar blir lite annorlunda och funktioner som bildstabilisering, som var en av anledningarna till uppdateringen, tar lite tid att lära sig använda så det har varit perfekt att hänga med ett gäng utförsåkande och hoppande cyklister. Jag brukar vanligtvis räkna med en ”keep-rate” på 10% när dubbletter, oskarpa och och allmänt dåliga bilder är bortplockade. Nu har jag tagit en bit över 2500 bilder sedan köpet och har nog behållit iaf 750-800. Dessutom är kvalitén på det jag sparat betydligt högre än tidigare.

Nu ska jag göra mina rehab-övningar och sen köra en sväng på Zwift, ha en fin fredag vänner!

Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist
Mountainbike cyklist

En reaktion till “Fotografera istället för cykla”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *