Från frågelådan – När började du träna?

I frågelådan hittar jag en från Mia.

När började du träna och när kom du på den lysande insikten om att det är fantastiskt att cykla?

Jag började träna väldigt sent i livet, visst hade jag väl kutat nån meter eller två i tonåren, men det var först när min granne Raymond släpade iväg mig till gymet, nån gång runt 1992/-93 tror jag, som det kom igång på allvar. Jag styrketränade för fullt i några år med siktet inställt på bodybuilding.

På våren 1997 följde jag med min kompis Mikael  till en MTB-tävling, Hedeby Maxpuls i Vagnhärad. Hans svägerska var då rätt dominant i juniorklassen och vi skulle kolla när hon (som vanligt) vann. I samma veva hade jag bestämt mig för att sluta bb-satsningen, jag hade sett hur mycket preparat och skit som cirkulerade och insåg att det var ingen värld jag ville vara en del av.

Jag kommer ihåg hur jag stog vid kanten av banan i målområdet och skrek mig mig hes. Det här var ju hur häftigt som helst.

Jag köpte ganska snabbt min första MTB, en Schwinn Moab med Shimano Alivio. Det var inte ens V-bromsar på den. Efter nån månad uppgraderade jag den med Rock Shox enklaste dämpargaffel, Indy C. Jag gick med i Trosa/Vagnhärad CK och började träna regelbundet. I Januari 98 hade jag bestämt mig för att tävla och köpte min GT Avalanche LE som jag fortfarande har kvar.
Full XT och Rock Shox Judy SL. Det näst vassaste GT hade i katalogen. Jag är nog lite kär i den cykeln tror jag.

Jag körde några XC-lopp på sommaren, jag kommer ihåg att jag bävade för kommande år när skulle närma mig 30 och köra H30 istället för H-Sport. Någon gång under 1999 blev jag sjuk under lång tid. Att träna var inte att tänka på och cyklingen lades ner.

2000 återupptog jag bangolfen, som jag hållit på med som liten grabb, för att ha nåt att göra. När jag frisknade till så köpte jag en Tiagra-utrustad Scott AFD Elite som ett resultat av att jag en semestervecka 2001 fastnat framför Eurosport och herrar Vacchi och Adamsson.

Jag cyklade och cyklade, för att det var kul, jag körde Siljan Runt 2009 och ville mer. Bestämde mig för att göra en klassiker, träffade Helena på VR 2010 och resten är som man säger, historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *