Frugal Film Project 2024 – Februari

Temat jag satt för februaris FFP-rulle var ”Hobby/Handarbete”, och jag hade ursprungligen tänkt att det skulle bli bilder från mitt intresse för att laga gamla kameror och modellbygge samt Helenas stickning och handarbete. Efter lite tankeverksamhet så insåg jag att kompisen Robins hobby skulle vara perfekt istället. Han reparerar kläder och annat (typ allt som är gjort av någon form av textil) och gör även sina egna väskor och ryggsäckar, eller modifierar sådant han köpt för att anpassa det till exakt hur han vill ha det. En imponerande kunskap och en fin insats för hållbarhet.

När jag var där i början på februari så skulle han precis börja på en ryggsäck för ”Clean Desk” som vad jag förstår är en variant på aktivitetsbaserad arbetsplats. Naturligtvis så syr han då en ryggsäck som är helt anpassad för de saker just han behöver bära med sig, varken mer eller mindre.

Ni dom följer skidskytte har säker hört talas om Linn Perssons lite speciella lösning med en sele istället för den vanliga armremmen som används vid liggande skytte. Robin har haft en stor del i konstruktionen av den.

Inte nog med att det han gör är fint för ett allt mer påfrestad miljö, han skänker också en väldigt stor del av inkomsterna till välgörande ändamål. Vill ni ha hans hjälp med något så finns kontaktuppgifter här nedan.

Robins Instagram: @repairedbyrobin
Mer om Frugal Film Projekt: FFP Januari

Kamera: Pentax Spotmatic SP med Super-Takumar 55/1.8
Film: Fomapan Classic 100 pressad till ISO 400

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *