Frugal Film Project 2024 – Januari

Jag har hoppat på ett amerikanskt initiativ/projekt som heter Frugal Film Projekt. Det löper över ett år och är ett lika kul som enkelt upplägg; fotografera med analog film på en så liten budget som möjligt. Kamera och annan utrustning får ha kostat dig max $75 plus film. Du måste hålla dig till samma film hela året (det är ok att pressa eller dra filmen till ett annat ISO) och fotograferar en rulle/månad. Bilderna publiceras sedan i den tillhörande FB-gruppen.

Det är helt upp till deltagarna vad man vill fotografera, vill man ha någon slags tema är det fritt fram. Jag kommer att ha olika teman varje månad. Det är ingen tävling så det finns ingen press att prestera och många använder billiga plastkameror och gammal utgången film så kvaliteten skiftar rejält.

Jag valde en kamera som jag haft lite dåligt samvete för att jag använder alldeles för sällan, min Pentax Spotmatic. Till den ett Super-Takumar 55/1.8 objektiv och ett antal Cokin-filter. En ringblixt kunde jag också pressa in i budgeten. Kamera och objektiv kostade 600 inkl frakt på Tradera, filtren har jag antingen fått av mina föräldrar när jag var liten eller köpt för runt 25kr styck på Tradera. Blixten ingick i en låda med fotoprylar för 500 spänn där jag har sålt vidare det mesta för runt 2500 så den blev ju gratis. Filmen valde jag Fomapan Classic 100 på bulk. Det billigaste som går att uppbringa i europa.

Som tema för januari valde jag naturligvis ”Vinter och kyla”. Vi var ner till stugan en helg då det var propagandavinter. Kallt, blåkupa och snöulliga träd. Tyvärr var det nåt fel på den filmkassett jag laddat januarifilmen i så hela filmen blev katastrofalt repad. Här är iaf de bilder som blev nåt att ha. Nu ska jag börja fotografera februaris bilder.

Ha dé!

En reaktion till “Frugal Film Project 2024 – Januari”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *