Välkommen till familjen! – Fuji Auric 1.5

 Fuji Auric 1.5

Igår fick jag knalla ner till kompisarna på Egons och hämta ut min nya leksak för sommaren. Det här är faktiskt ett sånt tillfälle då man kan hävda att skillnaden på pojkar och män är priset på deras leksaker. Jag ville ha en cykel som är lite lekfullare än SLM’en. Det är alltså inte tänkt att den nya ska ersätta den andra som får fortsätta vara tävlingscykel som den kolfiber-race-raket den är. Istället ska jag leka på stökiga stigar, åka bike-park och om tid och tillfälle bjuds, kanske prova nån Endurotävling. En lite rolig grej är jag är helt-absolut-jätte-först i Sverige med den här, hur spännande är inte det…!
fuji auric 1.5

Den finns i fyra olika modeller och jag valde den näst enklaste. Nu ska man inte lura sig på det, den är helt galet bra utrustad ändå:

  • XT växlar (2 x 11) och bromsar
  • Rock Shox PIKE RC gaffel
  • Rock Shox Monarch RT3 bakdämpare
  • DT Swiss 1900 hjul
  • K-Lev Integra pneumatiskt höj och sänkbar sadelstolpe
  • Schwalbe Nobby Nic EVO (27.5 x 2.35) däck

mlink fuji auric 1.5
Nu har jag ju bara provat en kort sväng på platt mark och en liten snöig stig men det lovar oerhört gott. Den känns stabil och välbyggd, jag hade lite bekymmer när jag skulle välja ramstorlek men landade så småningom i att en L (19″) borde vara rätt och så känns det. M-Link systemet i baksvingen lär vara väldigt effektiv att ta upp gung när man trampar. Uppför ska den nästan vara helt stel så länge man sitter ned och där får jag nog hålla med. Jag kände inget av nåt ”fullgung” på platten alls. Nu har jag ju inte hunnit/kunnat köra alla justeringar än men jag är helt trygg i att det här kommer att bli galet bra. En längre recension dyker upp längre fram när jag haft möjlighet att köra den lite mer i sina rätta element. Tills vidare får ni bilder att titta på.
xt fuji auric 1.5

rock shox pike fuji auric one 5

rock shox monarch fuji auric 1.5

fuji auric 1.5

Hade jag inte haft samarbetet med Egons hade jag aldrig haft möjlighet att köpa en sån här bra utrustad cykel så stort tack till er!

 

En reaktion till “Välkommen till familjen! – Fuji Auric 1.5”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *