Går det så går det

Vi cyklar downhill både jag och sambon. Jag orkar dock inte inte hålla hennes träningsintensitet så ofta hänger jag med med kameran och en kasse fika istället. Just den här eftermiddagen när hon skulle ut och träna hoppteknik hade jag ett par rutor kvar på en rulle Ilford FP4 i min Agfa Record jag ville ta upp.

Att fota saker som rör sig fort med en gammal bälgkamera i dåligt ljus är inget jag normalt ger mig på men jag tycker inte om att begränsa mig bara för att jag inte har ”rätt” utrustning med mig utan provar väl gärna ändå. Går det så går det liksom. Man kan alltid dra någon lärdom av det.

Utrustningen och resultatet

Jag ställde in kameran på 1/50 sekund och gjorde mig beredd, i nån färdigställning liknande pistolskyttars, och när jag panorerade med så tyckte jag att jag hade henne stadigt i mitten på sökaren medan jag mjukt, men bestämt, tryckte in utlösaren.

Det kändes redan där som bilden satt.

Bildfakta
"Hoppträning"
Kamera: Agfa Record II
Film: Ilford FP4+

2 reaktioner till “Går det så går det”

  1. Väldigt coolt och vilken himla frän bild! Fantatiskt gjort med sån teknik. Jag gillar även din inställning ’men jag tycker inte om att begränsa mig bara för att jag inte har ”rätt” utrustning med mig utan provar väl gärna ändå.’ Lite som att våga simma i den djupa delen av basängen!
    Tack för en fartfylld bild med extra krydda med tekniken bakom.

    1. Men tack! Man måste våga prova för att utvecklas. Lite som i MTB; det är oftast den som är bäst som har mest ärr… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *