Garmin Vivósmart

Det här är lite på temat saker-som-egentligen-är-helt-onödiga-men-kul. När Helena köpte sin Garmin 920XT blev jag lite nyfiken på funktionerna den har som egentligen är samma som dom finns i aktivitetsarbanden som utnämndes till årets julklapp förra året. Egentligen handlar det ju om avancerade stegräknare med extra funktioner som kaloriberäkning och ”sömnanalys” där tanken är att man ska röra mer på sig, mer vardagsmotion helt enkelt.
Eftersom jag gillar tekniska prylar som mäter saker och ger statistik skaffade jag mig ett Garmin Vivósmart.

Garmin Vivósmart är även kompatibelt med andra armband

Utöver att ge mig en massa skoj siffror så pratar den med telefonen, som i sin tur uppdaterar Garmin Connect, kontinuerligt och visar notiser om meddelanden mail, samtal och annat. Himla praktiskt om än inte helt nödvändigt. Se första paragrafen.Jag har bara använt armbandet ett par dagar så det är lite tidigt att utvärdera ännu men helt klart är att det kul att kolla kurvan på hur jag har rört mig under natten (till höger på bilden ovan).

Armbandet sätter även ett mål på hur många steg den tycker jag ska gå på ett dygn. Målet baseras på min aktivitet och ju aktivare jag är, desto högre blir målet. När jag fick klockan var målet inställt på 5500 steg. Dagen efter gick jag drygt 10500 steg och raskt var målet uppe i 7799 steg.

Det fungerar även ihop med pulsmätare så på nästa spinningpass får armbandet tjänstgöra istället för pulsklockan. Hur det går får jag väl återkomma till.
Nu tycker den att jag suttit still för länge så det är väl bäst att jag rör på mig.

Ha en bra torsdag hörni! Pannkaka i kväll då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *