Ge mig styrka…

Microsoft Outlook 2007 har en del fiffiga funktioner. T.ex. så dyker det upp ett litet kuvert nere i högerhörnet när man får ny e-post. Toppen liksom.
Att kuvertet sen försvinner oavsett om man läser det nya mailet eller eller ett 6 månader gammalt kan man ju ha synpunkter på. Eller att kuvertet försvinner även om man bara läst ett av 27 nya mail. Den fiffigaste funktionen är nog ändå att om man har regler som sorterar mailen i undermappar så visas inget kuvert för ny e-post. Har man då en lång lista med undermappar så alla mappar inte syns på skärmen vet man inte om att man fått ny e-post. Tänk vad mycket man slipper få veta.
Perfekt.

En annan bra sak är att om man använder två Java-baserade applikationer som har olika Java-versioner så kraschar båda. Man får alltså starta den ena, göra det man ska och stänga ner det. Sen får man starta det andra. Men eftersom Java-konsolen från det första inte stängs ner så måste man låta den andra applikationen man startade krascha så Java-konsolen också kraschar. Sen kan man starta igen.
Strålande. Särskilt om man behöver ha båda igång samtidigt.
Det behöver jag ofta.

Snälla datormänniskor, TÄNK FÖRST, GÖR SEN!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *