Get back up!

Efter helgens fiasko kände jag att jag var tvungen att ge mig ut och försöka hitta lite självförtroende och teknik igen.

Egentligen nerför men det blev en bättre bloggbild uppför 🙂

Helena var snäll och tog mitt spinningpass så kunde jag sticka ut direkt när vi käkat.
Jag drog iväg till ÖSK’s MTB-spår och körde två varv, det är inte särskilt tekniskt svårt egentligen, de svårigheter som finns är ett gäng riktigt snabba, steniga, kurviga och smala utförslöpor. Sen är den banan alltid mer eller mindre lerig, den torkar liksom aldrig upp riktigt så det är gott om surhål och snoriga kurvor. Dessutom galet kuperad. Precis vad jag behövde, nära två mil stig med terräng som jag kan känna att klarar av och kan satsa hårt i. Känna att jag är lite bättre än förra året, lite snabbare och vågar lite mer. En självförtoendeboost helt enkelt.

Lerigt

 Det första varvet körde jag i princip på max. Inte rekordfart, men nästan. Det andra varvet mötte Helena upp och eftersom det var hennes tredje(!) pass idag så blev det ett rätt lugnt varv.

En intressant sak jag fick bekräftat när jag körde samma varv två gånger
med så olika fart vara att teniska svårigheter verkligen blir lättare
ju fortare man kör. Sluta fega liksom. Stå på bara!
Låt cykeln och
framför allt dämparen göra sitt jobb, bara hjälp till lite lätt när det
verkligen behövs.

Hej kompis!

Så, ett skönt och jäkligt kul pass som bekräftade att jag faktiskt fortfarande kan cykla och våga stå på lite även om huvet skriker ”-Bromsa!”. Jag fick bekräftat att jag hade klantat mig med förberedelserna inför Lida Loop också, jag hade t.ex. 0.8 bar i däcken när jag trodde att jag hade 1.3 och dämparen var helt åt helvete feljusterad.
Inte så konstigt att cykeln betedde sig underligt.

Gör om, gör rätt.

3 reaktioner till “Get back up!”

 1. På´t igen bara! Det är rätta takter. 🙂
  Trist inledning på Cupen men det återstår ju många lopp i sommar.

  Hojen var sjukt läcker som ny, men den ser ännu fräckare ut täckt av lera! Vad tycker du om Sid-gaffeln?

  1. Det är lite knepigt att få till rätt egenskaper då den negativa kammaren är väldigt liten och svår att får rätt tryck i. Det räcker att man har satt dit pumpmunstycket för hårt så tappar man hälften av trycket när man tar bort den. Men får man bara till det så är den grym! Det blir mycket prova och justera.

   Även om man ställer den "mjukt" så den sväljer små rötter och sten bra så är det inga problem med att den bottnar ur vid större drops eller så. Känns stabil och pålitlig tycker jag.

 2. Håller med om att det är lite finlir som krävs för att hitta rätt inställningar, men väl där så är det verkligen en trevlig gaffel! Jag är riktigt nöjd med min. Känns som att den knappt är där, för den är så lätt och följsam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *