Glasstur!

Dagens träning skulle bli en rejäl tur Orrviken – Hara – Myrviken – Svenstavik. Fika i Svensta och sen hem via Fåker. Nu blev det inte riktigt så eftersom Helenas ena vevarm började visa tecken på att ge upp. Fikan blev således en Gainomax-bar vid Sannsundet och sen samma väg hem.

Nu blev det iaf 7 mil i kanonväder, våren är här!
I stället för fika i Svensta så blev det glass i Badhusparken.
Inte alls tokigt vårsolen!

 

Jag provade Helenas Fuji när vi stannade och försökte meka med hennes vevarm.
Det ÄR skillnad på aluminium och kolfiber helt klart.
Jag vill också ha.

Fick iväg en beställning till Cyclecomponents också.
Jag ska byta till rakt styre och barends på min Cube inför Långloppscupen. Efter mycket funderande och prat med andra som har erfarenhet, har jag kommit fram till att ett 600mm rakt det nog är bättre än 680mm riser när det är så pass lite teknisk åkning.
Ett par Conti Race King åkte med också, då har jag ett par torrdäck att komplettera mina Mountain King med.  Dom är bra som tusan i blött, lera och djupsand men kanske lite väl grova på helt torrt underlag

Dessutom har bakbromsen på Bianchin gett upp så nu tar jag tillfället i akt och byter RC-bromsarna till Ultegra istället. I bästa fall lättar ekipaget några gram då också.
Det får väl ses som del 1 i projekt ”Snabb cykel och cyklist till VR 2013”.  Jag tänker byta ut till lättare delar vartefter. Först nu bromsar då, sen styre/styrstam/sadel och sen vevparti och hjul. Då kan jag ”bara” köpa en Infinito-/eller Oltreram till nästa år. Sprid ut kostnaderna liksom.

Går det bra i LLC i år så kanske det kan bli aktuellt att köra nästa år igen och då lär man väl vilja ha en Reaction GTC i stället. Börja spara nu liksom.

Nu lite god mat och vin och soffmys.
Vad ska ni göra ikväll?

En reaktion till “Glasstur!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *