God morgon i kylan!

När jag kollade klart.se igår kväll för att kolla förutsättningarna för att cykla till jobbet så blev jag lite tveksam. Prognosen sade -17, lite kyligt men å andra sidan vill jag ju testa hur både jag själv och mina vintergrejer funkar när det blir riktigt bistert. Sist jag cyklade så var det ju -15 när jag kom till jobbet så jag tänkte att ”-Va fan. Det funkar.”

När jag gick upp och gjorde en verklighetsavstämning i morse visade termometern -22.
Viss tvekan uppstår. Det vore ju lite tufft att utmana både sig själv och omständigheterna.
Nej. Det är för kallt. Jag vill inte riskera luftrören.

Bestämmer mig för att ta bilen och fixar frukost istället.
När jag skjutsat Helena till jobbet så märker jag att värmen i bilen uteblir trots att motorn är varm.
Minsann, en ispropp nånstans i kylsystemet. Kör den ordentligt varm, åker hem igen och ställer den för att tina en stund. Kommer iväg till jobbet lite sent men det får gå.

När jag passerar köldhålet Dvärsätt/Sandnäset så visar biltermometern -26 och jag är rätt nöjd med mitt beslut att inte cykla trots allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *