Hämtat ut nya cykeln

Jag var väl och hämtade ut min tempocykel på Egons igår då. Jag har ju införlivat tempo bland målen för sommaren och när den Fuji D6 jag lånade i somras och nu ville köpa inte var till salu, slog jag till på en ny Norcom Straight. Nu ska jag ju inte sluta med MTB på nåt sätt, nej då, men jag tyckte tempo var jäkligt skoj och eftersom hälften av deltävlingarna i Jämtlandsserien är just tempo så kan det ju var bra att ha en tempocykel.Den väger in på 9 kilo utan pedaler vilket väl är ok för en tempocykel. Den enorma 11-28 kassetten ska bytas till 11-23 och jag ska nog byta hjulen och ev växelreglagen. Jag gillar SRAM’s reglage som fjädrar tillbaka till nolläge vid växling som ”vanliga” reglage. Nån som vet om dom funkar ihop med 11-delad Ultegra förresten?Nu ska jag göra nån slags bikefit själv med hjälp av en App som Helena hittade i höstas, sen ska det nötas trainer för att vänja sig vid sittställningen.

Är det sommar snart?

6 reaktioner till “Hämtat ut nya cykeln”

    1. Det är en skön känsla. Klart du ska testa en tempohoj, lite vingligt i början men när man vant sig och det börjar gå fort…wow…! 🙂

  1. Wroom wroom (eller nått) ska bli kul att följa din tempo-framfart, vill också ha som du vet men blir så mycket cyklar och så kostar det ju även om jag skulle nöja mig med en Canyon i alu eller köpa kusins gamla Nishiki-häck

    1. Mycket cyklar blir det. Man får kryssa sig fram i vårt vardagsrum numera, måste lösa det på nåt sätt. Det blir en spännande sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *