Happymorningride #17

Jag måste ju erkänna att jag var lite tveksam när termometern visade -27 imorse. Kände efter några gånger och och tänkte att ingen minns en fegis och klev upp ändå. Plockade på mig kläderna jag lade fram i går kväll och tog ett par djupa andetag, det här skulle bli friskt.

IMG_8631

När det är så här kallt så är det inte bara det att man riskerar att frysa lite om öronen, ALLT fryser. Cykeln blir skör, lager kärvar och fryser ihop, växlarna krånglar och bromsarna kan ge upp utan förvarning. Egentligen är det vansinnigt att ge sig ut. Men nu är vi flera som kan hjälpa till om nåt händer med cyklarna och en av galningarna är dessutom läkare och så länge han kör kan man ju vara hyfsat säker på att det inte är nån överhängande medicinsk fara iaf.

Det knepigaste för mig är luftrören och ögonen, men med Airtrim och goggles så funkar det helt problemfritt. Dessutom håller man sig varm i hela kroppen av att inandningsluften är varm. Händer  och fötter är svårast att hålla varma, på händerna kör jag lobsterhandskar med en tunn liner eller löparhandske i och blir t om svettig och på fötterna vintercykelskor med värmereflekterande sula. Idag var det dock inte tillräckligt så nån form av värmetillförsel i tåboxen på skorna hade varit bra.

Efter 40 minuter började jag även bli kall om överkroppen, jag körde genomgående (utom strumporna) med konstgjorda material och det håller inte måttet i sån här kyla, det måste vara ull så det blir nog till att skaffa ett ordentligt ullfrottéunderställ tror jag.

Nu har jag fått i mig galet mycket frukost och laddar för helgen, ska bara jobba lite först…

IMG_8633

13 reaktioner till “Happymorningride #17”

    1. Det var kallt men jag hade inte velat ha det ogjort. Det är sån härligt galen känsla att vara lite knäppare och göra saker andra aldrig skulle drömma om! 🙂

    1. Helgalet! 🙂 Airtrim funkar väldigt bra. Man mörker inget av kylan inluftrören och dessutom hålls ju hela kroppen varm. Använder den till cykling, skidor och även löpning ibland.

  1. Galet som sagt och ge sig ut i den kylan men starkt gjort! Smart kombo där med skidglasögon och airtrim och få skydd för hela ansiktet.

    1. Mina ögon är väldigt könsliga för vind och kyla så det är huvudorsaken till goggles då glasögon fryser igen. Sen är det ju en fin bonus att dom täcker bra också. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *