Höst

Än är den inte här men nu i slutet augusti börjar det kännas att den är på gång. Det blir kyligare nätter, det blir fuktigare och allt oftare dimma över sjön. Det lägger sig dagg på marken och på växterna. Nya förutsättningar och möjligheter för bildskapande.

Förra hösten i oktober på en av mina lunchpromenader med kameran över axeln, hade jag bestämt att inte fotografera något som som var större än ungefär en handflata och det skulle även vara naturligt inramat av mörker. Jag gör ibland så, sätter en avgränsning för att tvinga mig att tänka annorlunda. Kan också vara att jag tar med mig en svår kombination av kamera och objektiv. Det vanliga är väl annars att man har en vision om en bild man vill ta och anpassar utrustningen efter den.

Just den här dagen hade det regnat på natten och morgonen, det var grått och det låg fukt kvar på marken. Jag fastnade för ett litet skott av en rönn som växte under en stor björk. Det svaga dagsjuset föll i det närmaste perfekt på rönnens blad men lät marken vara i skugga.

Bildfakta
Rönn i Oktober
Kamera: Nikon FM2n
Objektiv: Tamron SP 90mm Macro
Film: Ilford HP5+

2 reaktioner till “Höst”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *