Hur ska vi ha det

Men oj vilket genomslag mitt inlägg igår fick. Spridningen har varit enorm!
Jag kan inte se hur spridningen har gått till mer än att Facebook har skickat en massa besök. Tyvärr har jag inte fått så mycket kommentarer så jag vet inte så mycket om vad ni tyckte egentligen vilket är lite synd. Men ni har läst inlägget över 1200(!) gånger vid detta inläggs publicerande.

Det är ett viktigt ämne, får vi inte media-, mode-, och hälsobrancherna att förstå vad det är som håller på att hända så kommer landets (världens?) kostnader för hälso- och sjukvård att öka lavinartat om några år. Nu är det väl inte det som är det stora problemet egentligen utan hur dom [i första hand] unga människor som påverkats kommer att må efter åratal av att försöka tillgodose andras krav på att se ut som ett skruvat ideal.

Jag ser tjejer (sällan killar) i 15-årsåldern som hårdtränar på gymen.  Ibland flera pass per dag. Vanligast är kombon styrketräning/fettförbränning.
Jag ser dom i rask promenad på löpbandet, OFTA med nån form av ”fat burner”- dryck i handen.
Jag ser dom på Instagram där dom stolt proklamerar att dom minsann häller i sig fettfri proteinshake efter passen. Från nåt pulver.
Jag ser dom på Twitter där dom hoppar över frukosten för att ”det bränner mer fett om man tränar på tom mage”. Sen en fettfri proteinshake.
Är det nån som funderat över hur kroppen mår om man bara göder den med kemikalier och konstgjord ”mat”? Dessa tjejer ser inte alltid ut att må så bra, bleka och glåmiga, ofta lite hängiga och trötta och inte sällan kör dom ”rehab för att dom har lite ont”.

Självklart ska dom få träna om dom vill, självklart, men kan nån snälla be vecko- och kvällstidningarna att skriva om att man måste faktiskt ÄTA också. Vill man bränna fett måste man äta fett. Fett är dessutom viktigt för att kroppen ska kunna ta upp A/D/E-vitamin som är viktiga för immunförsvaret, fertiliteten och mot benskörhet bl.a.
Ser ni ett samband här?

Risken att unga tar med sig dessa ideal som dom matas med nu, genom hela livet är stor. Jag tror att den här trenden måste vändas snabbt annars kommer vi i framtiden inte att se så många rosiga kinder och välmående människor.

Fram för träning för hälsans och välmåendets skull, inte för photoshoppade fejkbilders skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *