I garderoben: Kepsar

Helena skrev ett inlägg om sina kepsar för ett tag sen och tyckte väl att jag skulle presentera min lilla samling också. Jag har inte samma fascination för cykelkepsen som hon men visst tycker jag att den har en självklar plats hos cyklisten, antingen på huvudet eller som utsmyckning i hemmet, en riktigt snygg keps kan mycket väl fylla sin funktion som konst.

När mitt cykelintresse startade en gång i tiden så tyckte jag att cykelkeps var nog det fulaste man kunde ha på huvudet. Inte riktigt så längre, en snygg cykelkeps med bra passform är en klassisk accessoar som man absolut kan bära även utan hjälm och cykel.

För det är lite si och så med passformen, generellt så är dom för stora för mig, antingen blir det en bula på toppen eller så får jag dra ner dom över öronen. Jag vill redan nu varna för att jag inte är lika snygg i keps som Helena men det får ni leva med.

Många kepsar har kass passform, jag vet inte, man kanske ska ha nån slags äggformat huvud för att dom ska passa. Men skit i det, nu kör vi stajlish kepsvisning. Mot catwalken!

Jag förvarar, än så länge mina kepsar i en fin Musette från Rapha.

Fin förvaring

Craftkepsen är väl den jag använt mest i skogen. Lite liten i storleken eftersom jag ärvt den av Helena men den funkar bra när det är lite kyligt eller regnet hänger i luften.

Pinfärskt foto från kvällens tur. Strava från evenemanget finns här.

Bianchikepsen var den jag köpte först. Var jag köpte den kommer jag faktiskt inte ihåg. Säkert på nätet nånstans. Jag åkte ju Bianchi i många år och den blev välanvänd på landsväg, framför allt på jobbpendlingarna.

Den första

Keps nummer två är Raphakepsen jag köpte till överpris (som det mesta från Rapha) på Rapha Cycle Club i London. Den har precis som Bianchikepsen blivit välanvänd, framförallt hösttid, på jobbpendlingarna när det varit kyligt på morgnarna. Den keps som passar bäst på mitt huvud.

Nr. 2

Look Mum No Hands var fiket vi blev lite kära i när var var i London. Dom hade en massa snygga kepsar och hade bra pris. Köpte man tre fick man dom för £20 vill jag minnas så det gjorde jag ju. Den svarta kepsen (Mechanics Greaseproof Cycle Cap) är den snyggaste, TdF-kepan är den coolaste och den rosa köpte jag för att den var lite udda. LMNH har nu även en webshop jag tycker ni kan ta en titt i. Här köpte jag även ett snyggt jersey/bibs kit, men mer om det en annan gång kanske.

Black-on-black mek-keps
Allez!
Passoni!

Den rosa ledde mig också till nåt oväntat som jag upptäckte när jag skrev det här inlägget. Det får bli ett eget inlägg. Cliffhanger!

Sen har jag en RPM-keps från Les Mills också men den gick sönder första gången jag tog på mig den är inte mycket att visa upp.

Nu var det länge sen jag köpte nåt till samlingen men den kommer med all säkerhet att växa. Cykelkepsar är bara så kul!

Har ni ingen så är det dags att skaffa en nu.

8 reaktioner till “I garderoben: Kepsar”

  1. Vilket härligt inlägg! Tycker om att du hade lagt ut foton på dig och alla dina kepsar. Jättesnyggt! Min favorit var Allez! Uppmaningen att sätta igång och ta i. Det påminde mig om när jag bodde på ett slott, där fanns en hund som envisades med att förfölja mig, till och med på min joggingtur, då blev det mycket allez, allez för att få hunden att sätta fart för att jag inte skulle snubbla på den 🙂
    Hoppas du hittar någon ny snygg keps snart!
    Kram Kim 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *