Inför höstpendlingen

 

Höstmorgon!

Nu kommer hösten och den krispiga luften på morgnarna. Nu kommer även mörkret och kylan. Det är dags att se över sin pendlargarderob! Naturligvis skiljer sig garderoben från pendlare till pendlare, jag som bara har fem kilometer till jobbet har ju inte samma behov som nån som har flera mil. Å andra sidan bor jag i norrland där det kan vara rejält kallt. Jag är naturligt varm av mig och fryser sällan, dessutom svettas jag ymnigt vilket gör att jag inte behöver dom varmaste kläderna även om det är kallt ute. Jag har t ex inte bytt från kortbyxor ännu, i morse var det 11 grader och många av er skulle säkert ha tagit både mössa och vantar. Nåväl, så här ser min höstpendlingsgarderob ut:

Tröja/Jacka
Jag har en vanlig funktionstischa (av svettskäl…) och byter till en vanlig i bomull när jag kommer till jobbet.
Utanpå den om det är kyligt, typ ensiffrigt eller runt 10, har jag en Craft Weather Jacket. Egentligen en löparjacka men helt perfekt pendlarjacka för mig. Vindtät och klarar dessutom en del regn. När det blir ordentlig mörkt snart så åker reflexvästen på.

Byxor
Just nu då, kortbyxor. Sen blir del väl vanliga jeans tänker jag. Blir det regn eller kallare, ett par tunna vind-/regnbyxor.

Skor
Cykelskor, jag har vanliga skor på jobbet för dagen.

Handskar
Långfingrade MTB-handskar om det är kallt.

Mössa/Buff
Vid behov nåt tunt under hjälmen. Craft Thermal Hat är en favorit när det blir kallare

Lampa och reflexer
Philips klassiska Saferide 80 är i mitt tycke den absolut bästa pendlarlampan fram. Har avskärmat ljus som påminner om halvljuset på bilen vilket gör att man inte bländare mötande trafik och dessutom lyser den sjukt bra. Tyvärr inte så länge men den räcker dryga timmen iaf. Bak, en enkel diodlampa för en femtilapp på nån sportkedja. Reflexer på cykeln enligt lag naturligtvis, vit fram, röd bak och vita i hjulen. Sen även på armar och ben samt reflexväst.

Nu vill jag bara att hälsenan ska läka så jag slipper åka bil…

Bra lyse är viktigt, både för att se och synas

 

2 reaktioner till “Inför höstpendlingen”

  1. Antar att du hört talas om excentriska tåhävningar – norska olympiatoppen har tagit fram ett bra program för överbelastade hälsenor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *