Ingen fisk men gott om åska

Hade tänkt mig nyfångad Öring till middag idag, men för säkerhets skull hade jag köpt ett par korvar och lagt i kylen. Tur det.

Det här med flugfiske, eller fiske öht, verkar inte vara min grej. Inte nappmässigt iaf. Jag har trots det lärt mig att få ut flugan både skapligt långt och med rätt god träffsäkerhet. Jag skyller helt dagens fångstlösa tillställning på värmen. Ska ev göra ett försök imorgon bitti innan jag åker hem om vädret är skapligt.

Bättre går det på bärfronten. Plockade ihop drygt en halvliter blåbär till bara runt huset och vedboden i kväll. Tror jag ska lägga en näve på frukostgröten i imorrn.


Det kom in ett rätt rejält åskväder under kvällen. Först hotade dom med att det skulle hålla i sig hela natten och morgonen, men nu verkar det som det passerat helt.


Man kan ju hoppas. Det gör inget om det regnar i natt men det vore ju fint att få komma ut och blöta ner flugorna imorgon bitti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *