Ingenting om Vasaloppet, lite om cykling, bröllopsdag och Fuck Cancer

Trotsade vädret och gav mig ut på en liten runda idag igen, efter Vasaloppet så hängde regnet i luften men blev till snö som upphörde strax innan jag gav mig ut. Cyklade upp mot Backa och konstaterade att det var mer snö på vägen än vad jag hade trott. Upp mot Östbjörka blev det klassiskt vinterväglag. Riktig skönt att åka på och Racing Ralph’en funkar faktiskt bra. Mina tidigare erfarenheter är att dom greppar dåligt i sidled, men det var på 26″, det kanske är annorlunda på 29″. Hursomhelst så fäster dom bra på packad snö och spårar fint i modden. Återstår att se hur dom beter sig i lera framöver.

När jag vek av mot Nittsjö i Östbjörka så blev det sämre väglag. Nästan en dm snö på en väg med väldigt lite trafik blir ju rätt spännande men med bara ett par ofrivilliga kast så gick det ändå bra. Cyklade upp till Dalhalla för att kolla att det låg kvar och det gjorde det ju:

Fortsatte ner mot Nittjö och Vikarbyn för att ta vägen över Sjurberg hem. Sjurberg är så sjukt fint. Dalarna i komprimerat format. En overload av röda timrade hus och små gårdar med snickarglädje. Kan man annat än vara go o gla’ när man cyklar i Dalarna?

Nåt annat som absolut förtjänar att uppmärsammas är dagens bemärkelse. Mina föräldrar firar sin 57:e(!) bröllopsdag. Tyvärr ligger ju mamma för ankar i sängen tack var den förbannade cancern men hon kämpar som alltid och vägrar ge sig, så grattis till dom här två idag!

I morgon åker jag hem till Östersund igen. Jag saknar mina tjejer där hemma, men hade ändå velat stanna kvar här och hjälpa till ett tag till. Högst troligt åker jag hit igen snart, vi behöver varann och farsan behöver allt stöd han kan få, det har verkligen insett nu. Hur han klarar av allt själv är för mig en gåta. Jag har varit här en vecka nu och den enda ”lediga” tid jag haft är då jag varit ute och tränat en timme eller två och då har jag ju ”bara” skött marktjänsten så han har kunnat fokusera på mammas vård. Jag menar; gubben är ju ändå 80+.

#blogg100
#cykelblogg100
2/100

2 reaktioner till “Ingenting om Vasaloppet, lite om cykling, bröllopsdag och Fuck Cancer”

  1. Fy fan för denna jävliga sjukdom. Och fint av dig att hjälpa till. Kanske självklart för många, men absolut inte för alla. Kram på dig/er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *