Jag – ett ljudvrak

Jag hörde termen på radio i morse när dom pratade om att vara ljudkänslig på radio. Jag har alltid tyckt att det är skönt med tystnad, men har blivit oerhört ljudkänslig den sista tiden. Det piper eller brusar konstant i mina öron och ibland orkar jag knappt lyssna när någon pratar. Vad som är orsaken vet jag inte. Det skulle kunna vara tinnitus men jag tycker inte att jag vistas i miljöer med så hög ljudvolym så ofta så det skulle vara skadligt. Snarare tror jag att det är det konstanta matandet av ljud i samhället. Det är som att det aldrig får bli tyst. Överallt i samhället matas öronen med ljud, en slags ljudförorening. Sound pollution. 

Jag var ensam i stugan ett par dagar häromveckan och passade på att prova att ha det helt tyst, så när som på grannarna ungar som stojade utanför ibland, för att se om det hjälpte. Efter två dagar så var det faktiskt lite tystare i öronen även om det fortfarande brusade lite. Jag kanske får skaffa ett par såna där hörlurar som stänger ute allt ljud på elektronisk väg och ha på mig på dagarna. Nåt måste jag göra iaf innan jag blir knäpp. 

Jag kanske skulle börja med att kolla med vården om det går att konstatera vad som är fel och kanske hitta en lindring. Det börjar bli jobbigt, och jag kan ju inte kräva min omgivning att vara knäpptyst.   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *