Jämtlandsserien 3, Formtoppen TT i Hammerdal

Jajjemen. Tävling!

Sådärja, då har jag begått tempopremiär då. Landvägstävlingspremiär över huvud taget förresten. Jag har ju bara kört motionslopp förut. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig mer än att det skulle göra ont. På mina spinningpass brukar jag coacha mjölksyraträning på ett lite speciellt sätt och tänkte att det är väl nu jag ska prova det på riktigt och ta mig tusan, det blev ju så bra så.

Före start. Christer Höglin är nästa man till slakt och Thomas Degerström väntar framför mig.

Jag drog iväg och lät mjölksyran komma krypande, sen; växla, växla,växla. Jag tror jag gjorde typ tusen växlingar på dom dryga 28 kilometrarna. Hela tiden behålla den krypande känslan i låren där mjölksyran produceras i samma takt som kroppen gör av med den. Eftersom jag inte hade kört banan förut så höll jag igen lite så det finns tid att hämta. Banan går lätt utför till vändpunkten så det gäller att inte förivra sig. Nu vet jag att jag kan ta i lite till där ändå. På vägen hem missbedömde jag avståndet till mål och lade på slutspurten för sent, jag trodde jag hade en kurva kvar när jag tittar upp och ser målet i slutet på rakan.

Nyslaktad medelålders motionär

Jag gjorde hursomhelst jävligt bra i från mig om jag får säga det själv. 28,5 km på 46:41. Det är 36,5 km/h i snitt det. Inte så illa pinkat va? Och det på en linjecykel! Om det är lika fint väder om två veckor när sista Formtoppen går så ska jag nog kunna putsa det lite. Nya cykeln är som en dröm, även om jag inte riktigt hittat in i sittställningen ännu så är det stor skillnad mot Bianchin. Kolfiber är ju ändå kolfiber.

Starka ben. Snabb cykel.

Efter loppet fick jag nåt så jävulskt ont i rumpmusklerna. Jag har aldrig varit med om nåt liknande och det är väl ett tecken på att jag tog i rätt bra ändå. Nu har det börjar släppa men fan, jag trode aldrig jag skulle komma ner i bilsätet när vi skulle hem.

Hela härligheten finns naturligtvis på Strava för den som är intresserad. Jag har ju fastnat där nu.

Helena gjorde även hon ett riktigt bra lopp men det får ni läsa om på hennes blogg.
Hörs!

Stark snabb tjej. Teambussen i bakgrunden.

2 reaktioner till “Jämtlandsserien 3, Formtoppen TT i Hammerdal”

  1. Bra kört idag. Då provar vi att kapa lite tid nästa gång :). Blir mer rumpont igen då men ska det gå fort får man lida lite mer… 🙂
    Vi syns i helgen med förhoppningsvis nya krafter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *