Kolbullar – lätt och gott


Igår helgade jag vilodagen. Jag bloggade inte ens för att tummarna skulle få vila, jag skriver oftast på mobilen nämligen.  Jag tog en liten promenad på morgonen, -20 och ett fantastiskt fint ljus, sen ner till Vemdalen by med Cissi, övningskörandes vid ratten.


Väl hemma igen invigde vi Muurikkan med kolbulle. Alltså, jag skulle kunna leva på kolbulle. Så enkelt, så gott. Har ni inte provat så kommer receptet sist i inlägget. Mycket handlar naturligtvis om miljö, att laga mat ute över öppen eld. Det är ju en av mina ambitioner i år, och vet ni ikväll är det dags igen.
Då med lite med guldkant.


Kolbullar för två

2 dl mjöl
3 dl vatten
1/2 tsk salt
200 g tärnat sidfläsk

Blanda mjöl, vatten och salt. Fläsket ska inte ner i smeten. Ska du ut på tur så häll smeten i en PET-flaska och ta fläsket i en burk separat.

Stek hälften av fläsket knaprigt.
Häll hälften av smeten över fläsket och stek ca 3 min. Vänd bullen och stek ett par minuter till.
Upprepa.

Servera med rårörda lingon och en god öl.

8 reaktioner till “Kolbullar – lätt och gott”

  1. Kolbulle är verkligen bland det godaste som finns, min bästa kompis farsa brukar dra ut familj och vänner till en koja i sin skog och steka kolbulle över öppen eld om vintrarna, det slår vilken lyxrestaurang som helst. Kul med recept, har aldrig gjort egna!

  2. […] Ett tips på utflykt som är lagom för de allra flesta är Björnrikestugan som inte ligger längre än 1.5 km från spårcentralen. Du tar sommarleden och viker sedan av på vinterleden upp på fjällkanten där den lilla raststugan ligger. Den är som övriga raststugor öppen om du behöver gå in för att värma dig. En fin dag tillagar du såklart lunchen utomhus över öppen eld. Lite granris under veden så får du en brasa som håller. Kolbullar smakar fint utomhus och min sambo Hasse har tidigare delat med sig av receptet. Det finner du här.  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *