Igår helgade jag vilodagen. Jag bloggade inte ens för att tummarna skulle få vila, jag skriver oftast på mobilen nämligen. Jag tog en liten promenad på morgonen, -20 och ett fantastiskt fint ljus, sen ner till Vemdalen by med Cissi, övningskörandes vid ratten.
Väl hemma igen invigde vi Muurikkan med kolbulle. Alltså, jag skulle kunna leva på kolbulle. Så enkelt, så gott. Har ni inte provat så kommer receptet sist i inlägget. Mycket handlar naturligtvis om miljö, att laga mat ute över öppen eld. Det är ju en av mina ambitioner i år, och vet ni ikväll är det dags igen.
Då med lite med guldkant.
2 dl mjöl
3 dl vatten
1/2 tsk salt
200 g tärnat sidfläsk
Blanda mjöl, vatten och salt. Fläsket ska inte ner i smeten. Ska du ut på tur så häll smeten i en PET-flaska och ta fläsket i en burk separat.
Stek hälften av fläsket knaprigt.
Häll hälften av smeten över fläsket och stek ca 3 min. Vänd bullen och stek ett par minuter till.
Upprepa.
Servera med rårörda lingon och en god öl.
8 Comments
Elna
2017-01-06 at 11:26Kolbulle är verkligen bland det godaste som finns, min bästa kompis farsa brukar dra ut familj och vänner till en koja i sin skog och steka kolbulle över öppen eld om vintrarna, det slår vilken lyxrestaurang som helst. Kul med recept, har aldrig gjort egna!
Elna bloggade senast…Du vet att du är cyklist när…
Hasse
2017-01-06 at 14:16Det är ju det. Jag har ingen aning om fenomenet innan jag flyttade upp hit. 🙂
Trail & Inspiration
2017-01-06 at 12:05Kolbulle har jag aldrig testat, men får nog göra det.
Däremot är ju muurikka så himla grymt att ha! Maten smakar extra bra utomhus. 🙂
Trail & Inspiration bloggade senast…Mina intentioner 2017!
Hasse
2017-01-06 at 14:17Äta ute är det bästa och kolbulle måste du bara prova!
Mari
2017-01-06 at 21:19Tusan så gott 🙂
Hasse
2017-01-06 at 21:23Japp!
Pingback:
2017-02-17 at 14:30Pingback:
2017-03-01 at 21:49