Kommer jag att dö nu?

IMG_3714-0.JPG
Pankisar en tisdag!?

Titta noga på bilden. Ser ni proteinkällan? Nope. Eller nja. Det finns ett skedblad kvarg i ena hörnet och lite ost på brödet. Men annars, icke. Bara en massa otäcka kolhydrater och mjölmat.
Och inga grönsaker!

Är det förenligt med en livsstil med mycket träning och tävling? Får man äta så?
Ja. Det är det. Det får man.
Man får göra hur tusan man vill. Man får äta LCHF, man får banta med 5-2, och man får äta huvudsakligen kolhydrater om man vill. För oavsett vad nån säger så är vi alla olika. Det som funkar för mig kanske inte funkar för dig och tvärtom. Det är inte svart eller vitt, det är en gigantisk gråskala.

Jag tror på den gamla hederliga tallriksmodellen. 1/4 kolhydrater, 1/4 protein och 1/2 grönsaker. Ät sen  vad du vill i lagom mängder så är det inga problem. Vill du vara på den säkra sidan äter du lokalproducerat och ekologiskt. Gör du det kan du utan vidare äta pannkakor och en macka till lunch ibland. Sunt förnuft gäller även här.

För mig är mat så mycket än bränsle för kroppen, mat är  njutning och nörderi. Det är även bränsle för själen. Att laga god mat från fina råvaror och sen äta i lugn och ro och njuta av smaker och textur. Kanske tillsammans med ett gott vin i trevligt sällskap.

Så jag kommer inte att dö. Inte av pankisarna iaf.

Lämna en kommentar

Om du är intresserad av att dela eller köpa bilder, kontakta mig via formuläret på Kontakt-sidan.