Långa lugnet 2014

På väg in mot första varvningen. Bild från happymtb.org

Jag tror inte jag slitit så hårt med en långloppsbana som jag gjorde med Långa Lugnet förra året. Jag hatade nästan varje meter av loppet och krampade ihop som en död spindel på gräset efteråt.

I år hade jag en helt annan upplevelse av loppet. Jag hade jättekul och gjorde ett riktigt bra lopp. Ingen kramp, inte ens efter loppet och väl disponerade krafter tog mig i mål 8 minuter snabbare än förra året.

Nöjding i mål. Foto: Björn Westergren

Jag valde att köra på Racing Ralph men jag vet inte om det var rätt val. Det rullade lätt men på blöta rötter och sten for det åt alla håll och kanter utan nån egentlig kontroll. Ett Rocket Ron fram hade suttit fint.

I dom snabba grusvägsbackarna på första loopen hade dom av nån outgrundlig anledning ställt ut staket mitt i vägen. Resultatet av det blev ett flertal krascher varav jag gick med i en. Vi var fyra stycken som gick ner i ihop, jag och han som körde in i mig klarade oss men han som gick ner först såg inte så pigg ut. Det vore väldigt intressant att höra hur Falu CK hade tänkt där.

Nu blir det långloppsledigt fram till Mörksuggejakten, men en del andra lokala lopp blir det.

Uppdaterat:
Nånstans utefter banan stod det två killar och hejade på mig och Helena. Vilka var ni? Det vore kul om ni gav er tillkänna för vi hann inte uppfatta vilka ni var!

Ha en skön söndag!

En reaktion till “Långa lugnet 2014”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *