Långloppscupen 2014, träningplanering + ANNAT

Den här halsinfektionen. Jag gillar inte den alls. Jag rosslar, hostar och harklar. Nu har det börjat göra ont i ena örat också. Värdelöst.

Sist jag tränade var i lördags och jag hade en tanke på att smyga igång igen med lite bålträning ikväll men det verkar inte som det är nåt att hoppas på. Det kan ju iofs vara bra med ett lite längre uppehåll innan jag drar igång grundträningen inför nästa år på allvar. Jag får intala mig att det är bra för motivationen eller nåt.

Jag läser att det eventuellt tillkommer ytterligare ett lopp i Långloppscupen nästa år, Västgötaloppet i Ulricehamn. Det är väl kul iofs, men nu börjar det bli mycket jävla bilåka för oss som bor i norra sverige. Varberg, Skövde, Eksjö och nu kanske Ulricehamn ligger jävligt långt bort. Det är 1000 mil bara för långloppscupens deltävlingar. Det börjar bli ohållbart.
Preliminärt så ser det hursomhelst ut så här för nästa år:

  • 10 maj Långa Billingeracet
  • 31 maj Nya Långa Lugnet
  • 8 juni Lida Loop 
  • 29 juni Ränneslättsturen 
  • 6 juli Mörksuggejakten
  • 27 juli Engelbrektsturen 
  • 10 aug Finnmarksturen 
  • 30 aug Bockstensturen 
  • ?? ??? Västgötaloppet

På träningsplaneringsfronten så är dom två första mängdveckorna i min 4-veckors planering är på det hela taget färdigplanerade så nu är det VO2-veckans tur. 5 intervallpass tänker jag mig. Bål-, styrke- och distanspassen finns fortfarande med.Vilken slags intervaller det blir får dagsformen avgöra. Jag tror det är bättre att köra nåt som känns bra för dagen än att tvinga sig igenom nåt som bara blir halvdant p.g.a. dålig motivation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *