LFCH – Framtidens käk?

Hörde häromdan talas om något nytt inom näringsfysiologin som kan ha stor betydelse för oss cyklister. Det handlar om en nyupptäckt molekyl som tas upp snabbare än kolhydrater och räcker längre än fett. Den har döpts till ”LFCH”-molekylen.

LFCH-molekyl

LCFH står för Lite Carbon Fibre Hydrate och beskriver en molekyl som är en lättupptaglig fiber med högt energiinnehåll men ändå snabbt upptag. Den finns inte naturligt utan framställs på konstgjord väg i laboratorier genom en process som kan liknas vid en laminering av olika substanser för att uppnå den styvhet i fibern som krävs för att energiinnehållet ska vara stabilt över tid. Inga tester har egentligen utförts men om teorierna stämmer så lovar det gott för framtiden!

#blogg100
#cykelblogg100
6/100
Fotnot:
Nej, naturligtvis är det ett påhitt. Det begriper ni väl… 🙂

5 reaktioner till “LFCH – Framtidens käk?”

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *