Livet små glädjeämnen

Sotiga och väl använda kaffepannor över en öppen eld. Nyfångad fisk på halster över en annan. Kolbulle i stekhäll. Ni fattar grejen. Ni kan se bilden framför er. Jag också. Jag har alltid sett på dom bilderna och önskat att det var jag som kokade kaffet, grillade fisken eller stekte kolbullen men mitt friluftsliv har varit mer av typen vandra med tält och Trangiakök. Inte ”tyvärr”, för tält och Trangiakök är sjukt fint det också, men ändå har längtan och lite avundsjuka funnits där.

Tills i går.

För nu har jag köpt en Muurikka till stugan! Nu ska jag bara steka in den, sen jäklar ska här lagas käk ute i det fria. Kaffet får tills vidare komma från  perkulatorn i köket, men en riktig panna står på önskelistan.

12 reaktioner till “Livet små glädjeämnen”

  1. Ååååh, vilken bra investering, jag har en kompis som har en muurikka – det är guld när han får för sig att ställa till med middag i det fria, sånt himla mys att fräsa loss käk på den. Önskar mig en också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *