Lofssjön Runt

Det blev ju ingen Finnmarkstur i år heller då. Först var vi lite oroliga över branden och vad den ev. skulle ha för effekt på luften i Ludvika. Nu verkar ju inte det vara nån fara men eftersom både jag och Helena har dåliga form för tillfället så skulle ett långlopp bara bli slitsamt. Jag klarar ungefär 25km innan jag är färdig och det är ju ingen hit i långloppssammanhang, så vi står över. Så vad skulle vi hitta på istället då? Stugan och fikacykling var det tänkt. Sen snubblade Helena över Lofsdalen Bike Week och Lofssjön Runt. Bara 9 mil från stugan och ett litet lopp på 5 mil med mycket grusväg. Perfekt.

Jag hade skapliga ben iaf så jag hakade på täten i starten. Efter ett tag hade vi blivit en klunga på 10 man. Ett gäng från Sveg och några till styrde och ställde och släppte inte upp nån annan att dra så jag fick en bra resa i kön bakom. Så småningom så kom jag upp och tog några förningar.

Vid 30 km så tog grusvägsrallyt ett litet uppehåll med stig. Där fick jag känna på att det gått rätt hårt på grusvägarna. Jag tappade täten och hamnade i ingenmansland. Jag jagade en annan kille om 8:e platsen, hade jag räknat ut, och hade honom inom synhåll hela vägen upp för den brutala backen efter 4 mil. 300 hm skulle tas på 3 km. Solen gassade och luften stod still i backen. Till slut var jag tvungen att ta av handskarna för att inte få värmeslag. När jag kom upp på fjället och det började gå nedför, så småningom skulle vi ner för en grön DH-bana, så hade jag inget grepp på styret pga svett. Illa. Jag var helt sonika tvungen att stanna och ta på handskarna igen. En dryg minut gick det åt då jag knölat ihop handskarna när jag tog av dom.
Sen bar det iväg så gott jag kunde utför. När jag kom ner och bara hade upploppet kvar, kanske 45 sekunders åkning, så ser jag killen jag haft i sikte ungefär 30 sekunder framför. Räkna själva. Det var handskmanövern som skodde min 8:e plats. Lite halvsurt. Men men.
Jag vann iaf en dag i Lofsdalen Bikepark med cykelhyra och liftkort på utlottningspris. Grymt kul!
Sen gick ju Helena och vann damklassen! Fantastiskt roligt!

En reaktion till “Lofssjön Runt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *