Löpning, bävrar och nån slags rekord

Fick för mig att jag skulle kolla min vilopuls i morse när jag vaknade. Har inte gjort det på bra länge och räknade väl med att den skulle ligga lite högre än den brukar. Lite klent med träning, viss stress att inte vara den form jag vill, lite mer stress över mammas sjukdom etc. Döm om min förvåning när jag mäter upp 45 slag/min, det känns inte riktigt rätt så jag mäter två gånger till och landar då på 42 slag/min. Så låg har den aldrig varit. Tänk om jag kunde ta och behålla den nu samtidigt som jag intervallar mig i form, då kan det ju bli riktigt skoj det här.

När jag var ute kutade längs Enån i tisdags så såg jag mer spår efter bävrarna än jag gjort nån gång tror jag. Märkligt, och tråkigt nog så har jag aldrig sett nån bäver dock.Jag hade egentligen ingen större lust att springa ikväll men kände att träning behövdes så jag tänkte att kort och intensivt kunde vara en bra lösning. Kroppen kändes trött och uschlig när jag gav mig iväg. Försökte hålla ett lite högre tempo och öka eller iaf behålla farten i uppförsbackarna för att få lite intervallkänsla. Efter nån km kändes det riktigt bra. Det slutade på 4 km med 5.43 i snitt. Den sista km var jag uppe på 4.50-tempo men fan, det var jobbigt!

Nöjd och glad med det så åkte jag hem och fyllde på med ugnspannkaka.

Nu ska jag fortsätta läsa min bok. Kanske tar jag ett glas gott till.
Hörs!

2 reaktioner till “Löpning, bävrar och nån slags rekord”

    1. Vete fan vad som hände. Började jättesegt, men på slutet flöt det bra. Hade inte orkat många meter till dock kan jag avslöja… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *