Löpning och fyraåringar som rockar

Jag är i Rättvik igen och innan jag åkte ner så bedömde jag vädret i veckan som för jävla trist, snöblandat regn och kallt, för att jag skulle ställa mig och tvätta den leriga Fujin och packa bilen full med prylar i måndags morse, så jag packade lätt och tog med med gym- och löparkläder och terrängdojjor.

Springer gör jag ju inte direkt ofta så förväntningarna och målsättningen var väl i paritet med det. Lugn och fin lunk nånstans i 7 min-tempo eller vad kroppen nu ville ställa upp med. Fart och puls är helt ointressant när jag snörar på mig löparskorna så pulsbandet fick vara kvar hemma i Östersund.
Stigarna och skogen här i Rättvik är ju, som jag envisas att tjata om, helt fantastiska att röra sig i oavsett om man går, springer, cyklar eller åker skidor. Det är ren njutning att bara befinna sig här. Farten och intensiteten i löpningen anpassas helt enkelt efter det.  50 minuter och 7,5 km var rätt lagom idag. Skönt lungt pass, gissningsvis nånstans runt 70%HRMax.

Viktigt när jag springer är att kläderna är anpassade för uppgiften, och framförallt anpassade för mig, eftersom min kropp inte riktigt gillar att springa och gärna får ont lite här och var. Mina Salomon SpeedCross 3 är dom skönaste löpardojjor jag haft. Som att springa i tofflor. Kompressionstightsen från 2XU håller ihop mina cyklistmuskler på ett föredömligt sätt så jag slipper ömma vader och lår.
På överkroppen levererar Craft grym prestanda i vanlig ordning.

Dagens outfit                                                        

Lite cykel ska jag väl försöka klämma in idag också. Jag hittade det här klippet med ett par fyra-åriga tvillingar som kör BMX som aldrig förr. Se och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *