Intervaller till lunch?

Jag gick ner på gymet för lite intervaller i SkiErg’en på lunchen. Inga bilder på själva tränandet med det är väl kanske svårt att få till om man ska just träna samtidigt. Jag skulle ju kunna ha använd mitt fina lilla stativ och fjärrkontrollen men då måste man ju komma ihåg att ta med sig dom till gymmet…nåväl.

5 st 500m med 1 min via är ganska lagom att bränna av på en lunchrast, tar 25 minuter så man hinner duscha och äta i lugn och ro också. Jobbigt som tusan, jag är inte van stakrörelsen än då snön och skidspåren inte är vad jag hade hoppats riktigt än. Men kroppen svarar bra både på den här typen av intervallträning och på styrketräningen så jag är inte alls orolig för skidsäsongen.

Egentligen skulle det varit löpintervaller imorgon lunch men nu får jag se om det blir snabbdistans i stället, det beror på hur återhämtningen är vid lunchtid. Den som lever får se som det heter. 🙂

5x500-1-20151208

6 reaktioner till “Intervaller till lunch?”

 1. Jag har aldrig testat skierg, men ror roddmaskin 3 ggr i veckan i intervallform och det är också grymt jobbig träning. Har du kört roddmaskin någon gång mer än bara uppvärmning. Jag har en kompis som är coach åt sin fru som kvalat in till OS – han skriver programmen åt mig. Det är roligare än man kan tro – i alla fall när det handlar om intervall. Nu kan jag ro i över en timme – men skulle det vara distans skulle jag tröttnat men intervallerna gör att man måste fokusera på att orka hålla samma fart. Tar det dig 2 min ca att staka 500 m på skiergen?
  Hans

  1. Rodd är riktigt bra träning, egentligen kanske man borde köra det mer än man götr. Det längsta (eller iaf hårdaste) jag kört roddmaskin är när jag för nåt år sen körde 2000m några gånger under vintern. Ja, 500m tar ungefär 2 minuter plus/minus några sekunder.

   1. Jag försöker bli bättre på 2000m i rodd. Målet är 6:45. Har ca 13 sek kvar dit. Därav de många intervallerna. Vad låg dina 2000m på?

    1. 6:45 är väl riktigt bra det? Har för mig att sub 7 var nån slags drömgräns. Jag tror jag låg runt 8 min men är osäker.

 2. Tack! Jo jag började ro i februari och hade då aldrig rott tidigare, då provade jag 2000m och rodde på 8:12 min, sedan rodde jag lite mer och lärde mig att man inte ska ha så hög takt (kadens på cykelspråk, typ), dra lite mer kraftfullt och ”vila” mer på tillbakagången och kunde dra ned tiden till ca 7:09, i september rodde jag 2000m på 6:57,2. Det var kul eftersom jag förstod av hemsidor och annan info att sub7 var en nivå många ville uppnå. Jag vet inte vart jag står just nu – kör ju på med 3 pass i veckan. Ängslas lite inför ett nytt test eftersom det är så förbaskat jobbigt, jag mådde illa i 20 min efter mitt senaste test. Springer en del och vill jag förbättra mig på 5 km, 10 km och halvmaran i sommar. Jag åker en del skidor men önskade jag fick till tekniken lite mer. Har ingen direkt idrottslig bakgrund – men tränade fanatiskt på gymmet när jag var mellan 16 och 20. Idag är jag 41 år och vill gärna tillbaka till styrkan jag hade som ung – men ack så långsamt det går.

  1. Det är ju grymt bra. Jag har ju ingen träning alls i ungdomsåren så jag sliter med att behålla det lilla jag byggt upp som vuxen. Det är inget litet slit. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *