Lunchlöpning, siffror och intervaller

Att ta stadiga och skarpa bilder när man springer är inte helt lätt…

Jag var ju tvungen att testa lite funktioner på nya klockan i går då. En 20 minuter på löpbandet på lunchen skulle ge tillfälle att testa några av dom. Det som skulle testas var stegfrekvens, torsons rörelse och markkontakt. Viktiga grejer för en cyklist. Jag försökte ta en bild på klockan när den visade mina siffror under löpningen men det var stört omöjligt att få till nåt skarpt. Det går ändå att urskila att jag vid tillfället hade en stegfrekvens på 158 steg i minuten, en markkontakt på 292ms och att jag rörde mig 8,2 cm upp/ner i varje steg. Om det är bra eller inte har jag inte den blekaste aning om men det är iaf siffror och siffror är kul.

För att få en skarp bild så tog jag den under nedvarvningen när jag gick, därför är det annorlunda siffror, men det gör inget för syftet var mest att visa en snygg display på klockan… 🙂

…så då får man ta dom när man går. Därför andra siffror.

Man får naturligtvis fina diagram att titta på när man laddat upp till Garmin Connect, en tjänst som varit lite ”sådär” men faktiskt börjar växa på mig nu när dom har fått till kalender med planeringsmöjlighet och lite andra bra saker.

Stegfrekvensen kan ju vara kul att veta. Kanske.

 
Stegfrekvens

Hur mycket man rör sig upp/ner är ju faktiskt bra. Man vill ju ha rörelsen framåt, inte uppåt. Det är ju löpning det handlar om, inte höjdhopp.

Rörelse upp/ner

Hur länge man har foten i marken är också ganska intressant. Så länge foten är i marken står den ju still och återigen så är det ju framåt man vill. Inte stå still.

Markkontakt

Detta är säkert jättebra grejer för en driven löpare men för en cyklist som mig så är det nog mest prylnörden som jublar lite över att det blir mer diagram och siffror att titta på. Fascinationen över hur mycket som går att mäta lägger sig aldrig. Ge mig en effektmätare nu också så är jag nöjd sen. Ett tag iaf.

Senare på kvällen gav vi oss ut på Frösön för korta backsprintar, 10-30 sekunders maxinsats med lite hoja runt och prata däremellan. Bra skit. Tyvärr var benen extremt sega så pulsen hann väl inte sticka iväg riktigt innan benen gav upp men det blev ett riktigt bra pass ändå. Jag har en liten plan om att få mer kvalitet i passen nu och än så länge känns det som att jag är på banan.

Fina spikar

Mera intervaller är tanken ett tag framöver. Det kommer att bli ett överflöd av 8’or och
30sek till 2-minutare. Fyrorna hoppar jag över för dom är inte kul och jag vill ha kul när jag tränar, annars tappar jag motivationen och då blir det bara pannkaka av allt ändå.

Foto: Helena

Ha en bra dag nu hörni! Och låt oss hoppas att alla som ska till Blåkulla kommer fram utan missöden. Som ni kan se ligger alltså Blåkulla i min hemby Björnlunda.

2 reaktioner till “Lunchlöpning, siffror och intervaller”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *