Lunchträning

Jag skulle ha knallat iväg på Fristilen i morse för att köra lite styrka innan jobbet men jag var väl inte så där väldigt intresserad av att vakna när klockan ringde tydligen så av det blev intet.
Alltså fick träningsväskan hänga med till jobbet för lunchträning på Fristilen i Krokom istället.

En ganska fin, men ändå, tortyrkammare

Att stå och köra bicepscurl, tricepspressar och bänkpress ger inte mig nånting mer än jag blir uttråkad. Mitt mål med styrketräningen är att överkroppen ska orka stå emot de skakningar som tröttar ut mig på mountainbiken på ett bättre sätt. Att överkroppen ska ta slut före benen på tävlingarna är ju inte vidare optimalt.

Alltså; i första hand funktionell träning för bål, rygg och axlar/bröst:

 • KB-racks
 • Marklyft
 • Benböj
 • Cable-cross

Jag kör 3×6 reps med tunga vikter, utom benböjen där jag har lättare vikter för att ha bättre kontroll på att det blir bålträning och inte benträning.

Avslutningen blir Tabata-intervaller för mage/bål; plankan och sidovridningar med KB.
Helena har pratat sig varm för Tabata länge men jag har vägrat hårdnackat.
Nu får jag ge mig.
Det tar bra och är dessutom tidseffektivt!
4 minuter, sen är det klart liksom.

Tabata-timer

Jag hittade en bra sida med styrkeövningar förresten. Styrkeprogrammet heter den. Över 700(!) övningar, med filmer på hur övningarna ska utföras. Jävligt bra.

2 reaktioner till “Lunchträning”

 1. Bra jobbat där! Ser man på;) Tabata även för dig. Bara den där glada gubben med medalj gör ju att det hela bli så mycket roligare.

  Nu ser jag framemot ett pass tillsammans med dig,typ på torsdag där vi verkligen frossar i tabataplankor och kettlebellar.

  1. Jag vet inte vad tabataplankor är – men det låter fruktansvärt jobbigt!!

   Hasse: Bra jobbat i gymmet! Jag måste också påminna mig hela tiden om att jag gör det för att bli en bättre cyklist, annars skulle jag ha mycket svårare att motivera mig till att lyfta de där jäkla vikterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *