Magisk kväll på Frösön

Helena har dragit igång tjejcyklingar på tisdagarna så ikväll fick jag cykla ensam. Tog mig iväg och kollade hur Fujin beter sig i Frösöstök, Frösö lång är en perfekt runda att testa cykel på. Den innehåller allt från kortare asfaltssträckor och grusvägar till fina stigar, riktigt elaka rotmattor lerhål och steniga utförslöpor. Ganska långloppslikt med andra ord.Läge för att testa olika dämparinställningar alltså. Jag kom ju på att jag inte gjort det än. Jag har bara kört på standardinställningar. Nu behövdes det inte göras några större ändringar, ett snäpp långsammare returdämpning och kanske att jag ska pumpa den liiiite mindre.

Jag fortsätter att imponeras av Fujin. Nu har ju aldrig kört nån annan 29’a så jag har bara 26’an att jämföra med men den är helt överlägsen i allt utom riktigt knixiga svängar och igångdrag. Med en brasklapp; om knixet även är tekniskt i form av sten och rötter så vinner 29’an igen.Jag körde Frösö lång på en tid som jag fått kämpa för på 26’an och det utan att direkt förta mig.

Nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska ha för däck på den. Jag gillar Rocket Ron, som har räddat mig från bakhjulssläpp ett par gånger idag. Samtidigt så blir det inte lika halt på långloppen eftersom lera och sand blandas och täcker hala rötter och stenar på ett annat sätt. Det blir nästan som sandpapper. Men 29’orna rullar betydligt sämre än 26’orna så kanske Racing Ralph skulle funka bättre på 29’an som har större footprint. Sen har ju Thunder Burt fått bra kritik så dom är ju också med i leken. Och det är ju bara Schwalbe det. Maxxis har ju sina Ikon som lär vara grymma. Och så vidare…

Nåja, en grymt fin kväll blev det iaf:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *