Man kommer två varv runt byn

  Jag var och köpte bröd på Klövsjö Stenugnsbageri och fick se nåt lite spännande. En äldre man plockade ut sin cykel ur ett förråd och den var väl lite åt det speciella hållet. Han hade köpt en MTB på Jula, ett framhjul med en 1kW elmotor, blybatterier och lite annat smått och gott och byggt sig en elcykel. 

Jag tyckte att 1kW var lätt överdimensionerat men det höll han inte med om. “-Dom där som är registrerade som cyklar har ju bara 250W, det blir ju bara lite tramphjälp.  Den här går som en moped!”

Han tog sig med lätthet upp för Klövsjöberget utan att trampa och på frågan hur långt batterierna räckte svarade han “-Man kommer två varv runt byn i alla fall. Vill du prova?” Jag kände mig inte helt trygg med varken arrangemanget eller ekipaget så jag avstod. Men kul att se ändå. Det finns mycket uppfinningsrikt folk ute i bygden.  

Tidigare Lunchlöpning och dagens I-landsproblem
Nästa Nu är vinterpendlaren servad och klar

Lämna en kommentar

Om du är intresserad av att dela eller köpa bilder, kontakta mig via formuläret på Kontakt-sidan.