Mid Sweden Airshow

Jag tror att bor en liten flygnörd i oss alla, mer eller mindre. Det gör det iaf i mig. Jag har hållit på med modellflyg och hängt på flygdagar en hel del under årens lopp. Nu var det emellertid länge sedan så när det dök upp annonser i våras om att de skulle bli lite jetmotorvrål och annat skoj på Frösön i augusti så bokade jag in datumet direkt.
På programmet stod en hel del mäktiga flygplan – P51D Mustang, Gripen, F16 etc.

maxresdefault

Det drog igång redan klockan 10 på förmiddagen, men då hade vi planerat en Happyride och det jag ville se började egentligen inte förrän vid 14-tiden så under tiden molnen som oroat mig under morgontimmarna drog förbi och solen kom fram så var vi ute och hojade i över tre timmar med fika och skratt som sedvanliga ingredienser.

Vid pass halv två var jag på plats på gamla F4 på Frösön med kameran i högsta hugg. Solen sken från rätt håll, det var lite moln på himlen och alla förutsättningar för bra bilder fanns. Jag hittade en plats precis vid avspärrningarna, utan nån framför, där jag ställde mig och njöt i solen. När jag efter fyra timmar, då det var över knatade hemåt hade jag över 300 bilder på minneskortet att sålla bland. Som vanligt mycket skräp och det blir bara några få som behålls. Dom bästa ser ni här:

F16E Fighting Falcon P51D Mustang (Biltema) JAS 39 Gripen C/D JAS 39 Gripen C SK60

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *