Min tjej slår mig

Det där med träningsuppehåll ja.
Blev uppskjutet till hösten så nu är det full fart som vanligt.

Midsommar spenderade jag i Dalarna. Traditionellt familjefirande i Rättvik med stångresning och små grodorna.
På midsommardagen så var det tävlingsdags på Sollerön, det klassiska Soldvarvi. Inte för mig då utan i klassen F10-12 för Cissi, min bonusdotter. En liten runda för att väcka sprintbenen hos lilla damen på blev det självklart på midsommaraftonen.

Cissi tar förning

På söndagen tog jag och Helena och drog ett varv på IK Jarls sjukt härliga 13km-spår.
Full fart hela vägen, med nytt rekord runt den banan. Det märks att vi kört en del skogshoj sen i våras då vi verkligen SLET oss runt. Som avslutning tog vi och cyklade upp till Tolvåsstugan, på toppen av slalombacken. Även om vi nu inte cyklade upp för backen så är grusvägen upp jävligt brant den också. Den ligger runt 8-10% med tre partier på 22-24%. Det är BRANT det!

Häng i Vikarbyn

Idag kände vi att det var dags att rasta LVG-benen. Orrviken – Hara – Fåker – Brunflo och sen hem till Östersund. 7,5 mil blev det med ett hyfsat snitt på 30,6 km/h. Det känns att man inte har kört så mycket landsväg som vanligt när 7,5 mil nästan känns långt.

Jag har ju funderat på att byta min aluminium-Bianchi till en kolfiber-Bianchi, men varje gång jag ger mig ut så inser jag att jag fan inte vill byta bort den. Det är en underbar ram som jag tänker behålla så länge den håller. Moderna material i all ära men ibland är affektionsvärdet större. Dessutom har jag ärligt talat ingen större nytta av en lättare ram. Jag cyklar så lite landsväg och dessutom kan jag lätta mig själv betydligt mer i så fall.

Nä. Ramen får vara kvar, jag byter komponenter vartefter istället.

Gammal kärlek rostar aldrig

För övrigt så kör Helena ifrån mig numera, både i skogen och på vägen. Jag sade till henne i våras nångång när träningen inte riktigt gick som man kunde önska att det skulle bli så till sommaren.
Inte fan trodde hon på mig. Men jag fick rätt!
Jag har inte en chans att köra ifrån om jag så verkligen försöker.
Med ett undantag. Långa slakmotor(lång flack uppförsbacke).
Där är jag fortfarande aningen starkare, men det är bara en tidsfråga innan hon ställer av mig där också. 

Nu ska jag sova, hörs.

Lämna en kommentar

Om du är intresserad av att dela eller köpa bilder, kontakta mig via formuläret på Kontakt-sidan.