När ljuset faller rätt

Jag fotograferar ju en del, eller gjorde iaf, kamerautrustningen har legat på hyllan några år då har jag har svårt att få till den tid jag vill ha för fotoutfykter. Jag vill sticka ut tidigt på morgnen, senast fem-sex nångång, med kaffetermos och mackor och fånga det tidiga morgonljuset – den gyllene timmen, helt fokuserad på att se. Se i bilder, se i rektangulärt format, komponera en värld där allt är uppdelat i tredjedelar enligt gyllene snittet. Det går inte, eller är åtminstone väldigt svårt, att gå in i det på samma sätt när man bara har ett par timmar på sig. Sen kommer den gyllene timmen tillbaka på kvällen innan man ger sig för dagen.

Ibland har jag dock tur och ljuset och kommer till mig. Då passar jag på.

 

2 reaktioner till “När ljuset faller rätt”

  1. Det där går väl att ordna. Jag kanske får ta med cykel och kamera och hälsa på i fjällen till sommaren 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *