När ljuset faller

I ett närliggande skogsområde en sen eftermiddagsljuset när ljuset silades ned genom träden. Det var i skiftet sommar/höst då ljuset börjar sänka sig tidigt på eftermiddagen. På marken var ett täcke av lingonris samt ytterligare någon av för mig okänd växt, men ljuset föll så att det bildades skuggor och högdagrar så att bladen framhävdes medan marken låg i skugga.

Mina tankar gick till Ansel Adams som, även om han är mest känd för sina landskapsbilder från Yellowstone, har tagit en ansenlig mängd fantastiska närbilder på skog och vegetation. Utan tanke på att försöka efterlikna eller göra någon jämförelse i övrigt så kunde jag hursomhelst inte lämna utan att ta en bild.

Resultatet blev i stort sett som jag tänkt, skärpedjupet kunde varit något längre men då jag inte hade något stativ med mig så kunde jag inte få till en så liten bländare utan skakningsoskärpa, så jag får vara nöjd.

Bildfakta
"Undervegetation"
Kamera: Nikon F100
Film: Ilford HP5+ pressad till ISO 1600

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *