Nåt jag vill göra igen

Vara med i täten. Känna mig stark. Kunna ta ryck och gå med när det smäller.
Inget som har hänt i nån större utsträckning i sommar då jag haft dålig form i stort sett hela säsongen. För dåligt grundtränad helt enkelt.
Jag fick iaf uppleva det vid några tillfällen i somras:

Jämthjulingen var min min första LVG-tävling. Jag kände mig stark veckan innan och hade föresatt mig att gå med täten så länge jag orkade. Det blev ryckigt från start, men jag tog ryck på ryck och var med ända till några km kvar när jag gjorde en riktig taktikmiss upp på Vallsundsbron och tappade täten helt. Men vilken känsla att vara med i en klunga på det viset. I mål på en 20:e plats, 30 sek från pallen.

Lofssjön runt var en tävling som vi körde ”lite på skoj” när det inte blev av att vi åkte Finnmarksturen. Här var jag återigen stark, gick med i täten, tog ryck, ställde av folk som inte ville hjälpa till. Det höll i 3 av 5 mil den här gången. Jag kom i mål som 9:a, klart nöjd.

Vemdalen Bike Challenge hade jag min största formsvacka för året tror jag. Jag tappade jag täten direkt men kunde gå hårt på den platta körningen efter en tuff startloop. Jag tog in på dom 6 som stuckit iväg, kom ikapp och förbi en på långrakan förbi Vargen. Han kom i kapp igen strax innan vi gick in i skogen. Vi gick om och försökte köra ifrån varann ett flertal gånger men igen av oss kom loss. I sista branta backen, nu var jag glad att jag var på hemmaplan och kunde banan, gjorde jag ett sista ryck från spets och fick en lucka direkt. Jag kunde hålla undan och komma in som fyra då en kille punkade i skogen.

Den där känslan av att vara stark och ha gott om reserver och kunna var med, DEN vill jag uppleva igen. Att gå med och vara i täten, DET vill jag göra igen.

Bra målbild för nästa år:

Foto: Helena
Nu kör vi BRA grundträning i år, ok kroppen?

En reaktion till “Nåt jag vill göra igen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *