Ni får mest se min rygg

Vi tog väl och cyklade till Leksand för en fika på Siljans Konditori idag. Jag lade upp en rutt på plotaroute.com som jag laddade ner till min trogna Edge 705 för säkerhets skull. Man vet aldrig hur det blir när man ska ge sig ut på små byvägar utan skyltning.

Hit, dit, upp, ner, fram och tillbaka

Nu var det inte förrän på vägen hem det ev skulle behövas. På vägen dit körde vi kända vägar med spontana avstickare till Utby, som var ytterligare en sån där dalaröd idyll, och strandpromenaden från Leksands Camping till Leksand som var sån där packad tallmo som är typisk för Dalarna.

Tall
Mo

Tällberg var som vanligt uppförsbacke och turistigt. Vid Åkerblads Hotell så duggade Porschar, S-Lines och AMG’er tätt i vanlig Stockholmsordning. Dom glänste väl så fint ikapp med ägarnas hjässor som som solades invid väggen till hotellet.

Helena hade den goda smaken att ta bilden innan hjässorna dök upp i kurvan längre fram.

Vägen hem gick över Södra och Norra Lindberg som ligger högst upp på ett berg med okänt namn. Alltså uppför igen. Inihelve uppför. Ni som kört Siljan Runt vet ju hur kul Tällberg är på slutet, Tällberg är den lilla toppen vid 0:33:20 nedan.Jag åkte mest runt och njöt, trots apbacken på slutet och glömde helt fota. Helena skötte det desto bättre. Det betyder att ni får se mycket av min rygg. Passa på nu, snart hinner ni inte ens se den. Eller så är det jag som bara får se eran. Troligtvis.

Ha en fortsatt Glad Påsk!

Utby
Leksand Strand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *