Nordenskiöldsloppet – supporten får problem

nordenskiöldsloppet

Ni som läser Helenas blogg vet ju att hon ska köra Nordenskiöldsloppet på söndag. Precis som med Vasaloppet förra året så kommer jag inte att åka loppet utan bara vara support. Nu har loppet, pga snöbrist, fått en ny sträckning och kortats ner från 220 till 178 km vilket har medfört att platserna där anhöriga kan komma fram till banan för att vara med och stötta har begränsats rejält. Det går inte längre att t ex dyka upp vid vändpunkten i Kvikkjokk efter halva loppet eftersom banan inte går dit längre. Har man ingen skoter så man kan ta sig till nya vändpunkten vid Granudden så är kontrollen vid Karatsvägen efter 25 och  115 km den sista möjligheten. Det är alltså motsvarande ett helt Vasalopp mellan. Det kommer att bli en umaning i sig, en mycket nervös sådan, att vänta från uppskattningsvis åtta på morgonen till fyra på eftermiddagen innan jag får nån annan kontakt än via live-timingen.

Möjligheterna att stötta är alltå
– Purkijaur: Start & 140km
– Karatsvägen: 25km, 115km
– Jokkmokk: 156km, 168km, 180km (mål)

Jag kommer att vara ett vrak…

 

9 reaktioner till “Nordenskiöldsloppet – supporten får problem”

  1. Å fy faan (ursäkta språket) så nervkittlande! Att stå på sidan är ingen barnlek. Jag önskar er båda stort lycka till med era respektive uppdrag. Jag tror att det kommer att gå som smort och vara en spännande upplevelse.

    1. Excellent la dernière bulle  »si il revient j’annule tout » !!!!!!!!En tout cas, je vous souhaite un jour de faire au moins autant d’audience que les Guignols (en tout cas ceux de 1995…) !!!

    1. Jag sade det till Helena igår, just nu är jag nästan uppspelt men på söndag kommer jag att vara sjukt nervös! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *