NW Celsius Artic GTX: Första intrycket

Northwave-skorna jag köpte igår är grymma! Efter en timme i -5 med Woolpower Logo Sock 400 på fötterna så kändes tårna som en vårdag i +15 ungefär. Det finns utrymme för att ha ytterligare en tunnare strumpa i om det skulle behövas. Neoprenskaftet håller dig varm upp vristen och Gore-Texmembranet håller vind och vatten borta. Jag svettas rätt friskt men upplevde inte att jag blev fuktig om fötterna alls så dom verkar ventilera bra.

Jag har sett en del recensioner där man anmärkt på att neoprenskaftet gjort dom svåra att komma i men det märkte jag inget av alls. När man fått ner foten i skon så är det mjukt och mysigt. Lite som dina favorittofflor så där. Snörningen, av typen med dragsko, är jättebra. Den drar åt jämnt över hela foten utan att det blir nåt tryck på vristen.

Redan nu efter bara en tur i skorna kan jag rekommendera dom starkt. Ska ni vintercykla så är det här ett givet köp. Befinner ni er i Östersund så knalla ner till Egons och slå till på ett par.

Bra grejer för vintercyklisten

Jag fick äntligen chansen att prova lobsterhandskarna från Lill-Sport jag fick i julklapp av Helena också. Efter 5 km kände jag hur det rann svett om fingrarna så nog är dom varma alltid. Helt klart den varmaste handske jag haft om man bortser från mina Kombi dun-tumvantar och slalom handskar.

Pendligen då?
Jodå, lite trötta cykelben eftersom jag inte cyklar så mycket just nu utan mest åker skidor men annars så gick det bra. 

Väglaget är fint vinterväglag inga spår och packad snö. Eventuellt tar jag tåget hem, jag glömde nämligen att ta på mig hjälmen…hur fan det nu är möjligt, men det gjorde jag iaf. Märkte inget förrän jag var på jobbet och satte upp glasögonen i pannan. Pinsamt, mycket pinsamt och skäms på mig och smisk på stjärten.

2 reaktioner till “NW Celsius Artic GTX: Första intrycket”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *