Nya trailskor

Merrell All Out Crush Light

AXA Fjällmaraton närmar sig lite för fort som jag konstaterat tidigare. Träningen har börjat fungera igen men har inte nått till den nivån jag hoppades kunna nå under vintern. Nu är det som det är och jag får ta det så, jag kan inte göra nåt åt det nu. Nåt jag kan göra nåt åt är iaf att se till att jag har bra på fötterna när det väl blir dags. Mina gamla Salomon Speedcross börjar på bli slitna och dom Inov-8 TrailRoc jag köpte i höstas är egentligen ett halvnummer för stora och lite hårda i sulan så jag ville ha ett par till att välja på. Det har hela tiden lutat åt Inov-8 X-Talon men sen dök en utmanare från Merrell upp som gubben i lådan. Lätta, flexibla, skaplig dämpning och bra drop för en billig peng gjorde att jag slog till.

Jag har testat dom bland rötterna på terrängbanan på ÖSK och det känns riktigt bra. Visst känns det att det är tunn sula så att springa ovanpå rötter och sten är ingen höjdare men håller man bara tungan rätt i mun och sätter ner tassarna mellan så är dom riktigt bra. Jag har även testat nån km på asfalt och ett par km på motionsspår, som iofs mer liknade en välpackad grusväg, med bra resultat. Det är inga problem att springa kortare sträckor på platt lite hårdare mark. Det som jag är lite tveksam till är utförsgreppet när det blir blött och lerigt, mönstret i sulan är inte så aggressivt som jag skulle önska. Förmodligen är skon i första hand gjort för Swimrun, dvs fokus på dränering och grepp på blöt sten, vilket ju iofs är bra.

Till helgen hoppas jag kunna göra ett långpass på fjället, då lär jag bli varse om det är en gångbar sko för maran eller om jag får börja om och leta vidare. Snösmältningen är fortfarande igång så det lär inte bli några problem att hitta lera och backar är det ju som bekant gott om i fjällvärlden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *