Är det lunch snart
Jag brukar inte blogga mat men igår fick jag allt till det i köket så nu längtar jag till lunchen så jag får peta i mig resterna. Det ser kanske inte mycket ut för världen men i det här så ingår en marinad som är helt sjukt god. Ni kan inte få nåt exakt recept eftersom jag alltid bara höftar och aldrig mäter nåt när jag lagar mat men i stora drag:
- saften från 1 stor citron
- olivolja, kanske en tredjedel av citronsaften
- rosmarin
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt
- vitpeppar
- flytande honung för sötma och lite tjockare konsistens.
I övrigt:
- Helstek fläskfilé eller fläskytterfilé till 72°, krydda bara med salt och peppar (görs kvällen innan och läggs sen i folie i kylen över natten).
- Koka sparris i väl saltat vatten.
- Smörstek morötter.
- Blanchera sockerärtor.
- Koka bulgur.
- Gör en sås på turkisk yoghurt och flytande honung.
- Skär filén i tunna skivor (serveras kall).
Lägg upp allt lite snyggt på en tallrik och häll marinad över köttet och även lite på bulguren. Ät.
matochdryck
Hasse
september 21, 2016
Livet
0
fotografhassegustafsson
Copyright 2023 - Hasse Gustafsson
"Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it." - Ferris Bueller
"Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it." - Ferris Bueller