Offseason – Höstens träning

Jag längtar efter hösten. Får man säga det? Ja det är klar man får, hösten är magisk. Jag längtar efter mysiga hemma kvällar med tända ljus, en bra film uppkrupen i tvsoffan – när regnet piskar utanför.

Jag längtar också efter krispiga cykelturer på lövtunga stigar med frost på träden och marken.

Orden ovan kommer från Jessica Claréns inlägg om hennes träninghöst och beskriver hur även jag känner det just nu. Exakt så fast med tillägget ”…löpning på lövtunga stigar och i fjällen”.

I och med Cykelvasan i lördags är min cykelsäsong slut, nästan, det är några lokala GP-lopp kvar men inget större. Nu kommer hösten. En period utan krav på prestation med återhämtning efter en intensiv sommar. Med planering och träningsupplägg inför nästa år. Sen kommer vintern med all skön skidåkning; Öppet Spår och ett par andra lopp kanske. Bara på skoj, helt utan krav.

Den stora utmaningen nästa år blir AXA Fjällmaraton i augusti. Träningen börjar NU. Blir förhållandena bra till ÖS så ska jag  försöka göra en riktigt bra tid men annars; helt utan krav.

Hösten/vinterns träningsupplägg blir mer okomplicerat än nånsin.
Utöver cykling så tänker jag så här:

– 2 styrkepass/vecka fokus på bål och överkropp
– Regelbunden löpning; långt och länge utan krav på fart.
– Skidor, massor med skidor.
– Spinning

Mer detaljerat blir det nog inte. Kroppen och dagsformen får bestämma.

 

5 reaktioner till “Offseason – Höstens träning”

  1. Ser verkligen ut som ett bra träningsschema. Såhär i efterhand, hur har det gått med träningen? har du koll på din kost också?

    1. Träningen blev det nästan ingenting av men det gick ju bra ändå. 🙂 Kosten har jag ingen koll på alls egentligen. Jag äter när jag hungrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *