Om att cykla handbyggda stigar på hardtail

Så här är det. Min kolfiber-HT-29’a är perfekt för det jag oftast gör med den. Pressar på långlopp och XC-race men ibland får vi för oss att ta oss utanför komfortzonen. Inte bara vår egen utan även cyklarnas. Som idag när vi var till Fugelsta för att testa dom handbyggda stigarna. Det är tight, knixigt och fyllt med skojigheter. Då, är det helt fel med stora hjul utan bakdämpare. Då vill jag ha en FS-26’a med 140mm(eller mer) slag.

IMG_4536
In mot en kurva efter en puckel genom(!) en trädklyka. Foto: Helena

Det känns att det är mer massa och att centrifugalkraften kämpar emot när jag vill lägga ner 29’an i kurvorna. Att det är stelt där bak gör inte det hela så mycket bättre.
Men.

Det är sjukt kul ändå!
Fugelsta stigbyggare har gjort ett kalasfint arbete med stigarna. Det är bra flow även om det är svårt här och där, särskilt för en amatör som jag. När man får till flytet och kan utnyttja doseringarna och hittar rätt över hopp, dropp och pucklar gör det inget att man får kämpa lite med cykeln.

IMG_4538
Tänkte hoppa, men tryckte i sista sekunden ner framjulet ändå. Foto: Helena

Nu längtar jag verkligen till att få komma iväg till Lofsdalen och köra. Jag vann ju ett presentkort på en heldag men cykel och skydd i deras  Bike Park på förra årets Lofsdalen runt. Nu är det dags att lösa in den.

Tidigare St Olavsloppet och Issjödalen
Nästa Nu går vi över gränsen

4 Comments

Lämna en kommentar

Om du är intresserad av att dela eller köpa bilder, kontakta mig via formuläret på Kontakt-sidan.