Orsabajk’n

Lappad och klar

Vi har pratat om att köra Orsabajk’n flera år men det har inte blivit av. I år såg vi till att anmäla oss och laddade för tävling på midsommarafton. Vad vi inte hade räknat med var att Cissi helt spontant skulle få för sig att köra också. Kul!

Trött liten cyklist efter målgång

Det var en rolig bana, 25 km med varierad terräng. Kanske lite mycket tråkig grusväg den första milen men sen blev det så mycket roligare. Fina stigar i dala-tallmo med härliga utförslöpor och drops. Inga direkta svårigheter, ett par av utförslöporna var lite trixiga men det var var väl allt.
Jag körde på max från start. Syran kom direkt och fanns med hela vägen in till mål. Jag hade tunga ben utan klipp men kunde ändå köra på rätt bra. Försökte hänga på damsegrarinnan Kajsa Snihs men fick ge mig rätt snart. 

Trött men nöjd smurf

Kom in på tiden 1.00:10, lite surt att missa “under timmen” med så lite men va fan, jag är nöjd. Hade siktat på en topp 50-placering och det var precis att det gick. Jag hade kunnat ta mig upp på en 45’e plats om jag kört lite smartare på slutet men eftersom jag inte visste hur målgången såg ut så gissade jag och valde helt enkelt fel taktik.

Se sån stil han har!

Helena briljerade och knep en 2’a plats i damklassen. Cissi gjorde oss nästan mållösa genom att ta en 22’a plats med 7 damer efter sig. Hon har tränat väldigt lite egentligen och har helt klart talang för MTB! En rolig tävling och kule sätt att inleda midsommarhelgen på.
Det är nog inte omöjligt att det blir en tradition.

Familjen Kul o bus samlad i målområdet

Tidigare Lida Loop 2013
Nästa Banta med nygammalt och säg hej på Facebook

Lämna en kommentar

Om du är intresserad av att dela eller köpa bilder, kontakta mig via formuläret på Kontakt-sidan.